Ifølge Syrian Observatory for Human Rights var det kamper i området siden lørdag morgen, som endte med at den syriske hæren drev jihadistene på flukt og tok kontroll over gassfeltet Al-Shaar.

ISIL drepte 300 regjeringssoldater da de erobret gassfeltet for en uke siden. Flere av dem ble summarisk henrettet etter at de var tatt til fange.

På den annen side har ISIL i løpet av en offensiv i Raqqa-provinsen tatt kontroll over en syrisk militærbase.

Over 50 regjeringssoldater ble likvidert, mange av dem halshogd, etter at de var tatt til fange. I tillegg ble 19 andre drept i et bombeangrep, mens 16 ble drept i angrepet mot basen torsdag, og flere hundre er fortsatt savnet.

Hodene til mange av dem som ble halshogd, ble satt på stake og utstilt i byen Raqqa, ifølge Rami Abdulrahman i SOHR.

Angrepet mot basen skjedde samtidig som FNs undersøkelseskommisjon for Syria opplyste at ISIL-krigere som anklages for grusomheter, vil bli tiltalt for krigsforbrytelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.