Gruppen på 30 eksperter har fått adgang av prorussiske opprørere som kontrollerer området. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har ordnet avtalen.

Malaysias statsminister Najib Razak opplyste at også de har fått i stand en avtale med opprørerne i området om å sende en gruppe politieksperter til stedet.

Nederland har hovedansvaret med å identifisere de omkomne og lede etterforskningen etter krasjen. Mange av likene er allerede flyttet, men etterforskerne vil gå gjennom området på nytt for å sikre at alt er hentet opp.

Samtidig melder opprørerne at en togvogn, fylt med personlige eiendeler funnet på krasjstedet, er overlevert til nederlenderne.

– Vognen er forseglet og sendt ut av området allerede, sier Sergei Kavtaradze, en talsperson for den erklærte uavhengige folkerepublikken av Donetsk.

Russland varsler at også de har åpnet en gransking av nedskytingen. Opprørerne i Ukraina har avvist beskyldninger om at de er ansvarlige.

Totalt døde 298 mennesker, 193 av dem var nederlandske borgere. Flyet som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur, ble skutt ned 17. juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.