USAs regjering har offentliggjort satellittbilder den hevder beviser at Russland skyter raketter inn i Ukraina for å støtte de prorussiske separatistene.

Det amerikanske utenriksdepartementet la søndag fram fire svart-hvitt-bilder fra perioden 21. til 27 juli.

Et av bildene viser grenseområdet mellom Ukraina og Russland, og det som hevdes å være spor av et rakettnedslag, skriver NBC News.

USA har tidligere sagt at Russland ser ut til å flytte tungt militært utstyr nærmere grensen til Ukraina. Russland har avvist enhver innblanding i konflikten i Ukraina.

Våpenhvile

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov og hans amerikanske kollega John Kerry ble i en telefonsamtale søndag enige om at det er nødvendig med en våpenhvile øst i Ukraina så raskt som mulig.

Kerry ba samtidig innstendig Lavrov om å stanse strømmen av våpen fra Russland til separatistene. Den russiske utenriksministeren avviser at russiske våpen bidrar til konflikten.

En uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet beskriver situasjonen i Ukraina som «en intern konflikt», selv om både USA og Vesten anklager Russland for å støtte de prorussiske separatistene som kjemper mot ukrainske soldater øst i landet.

Kamphandlinger

Samtidig søndag måtte arbeidet til de internasjonale kriminalteknikerne ved det nedskutte malaysiske flyet i Ukraina utsettes på grunn av kamphandlinger i området.

Nederlandske og australske eksperter var så vidt i gang med undersøkelser på krasjområdet øst i Ukraina da et varsel om nye kamphandlinger stoppet det hele.

Det er ikke aktuelt å sende en væpnet internasjonal gruppe for å sikre åstedet, ifølge Nederlands statsminister Mark Rutte som beskriver et slikt tiltak som urealistisk.

– Vi har kommet fram til at dette ville ha medført risiko for at gruppen ville ha blitt involvert i konflikten umiddelbart. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.