Ifølge den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier vil Tyskland støtte potensielt vidtrekkende, nye økonomiske sanksjoner mot Russland, skriver TDN Finans.

Forutsetningen skal ifølge ministeren være at belastningen av sanksjonene spres jevnt utover blant EUs medlemsland.

Steinmeier sa i et radiointervju søndag at EU har «etablert grunnlaget» for å «øke presset» på Russland gjennom foreslåtte sanksjoner i finans, forsvar og energiutstyr.

Utenriksministeren sier at de planlagte tiltakene vil måtte balanseres blant medlemslandene.

- Hvis det er negative konsekvenser, vil de måtte bæres på tvers av Europa, som en helhet, sier Steinmeier.

Drøftinger gjenstår

Kommentarene fra den tyske utenriksministeren indikerer ifølge FT at det gjenstår omfattende drøftinger av iverksettelsen av sanksjonene, selv om det er en voksende aksept i Berlin for sektoromfattende sanksjoner mot Russland.

EU-ambassadørene skal mandag holde et møte hvor medlemslandene ventes å inkludere en gruppe av den russiske president Vladimir Putins støttespillere ventes å bli inkludert i EUs svarteliste over visumnekt og frysing av aktiva.

Tirsdag skal ambassadørene diskutere omfattende økonomiske sanksjoner, og det vil være første gang USA eller EU har gått i retning av tiltak som rettes inn mot hele sektorer, snarere enn individer og selskaper.

Les også:
Argentina er to dager unna ny statsbankerott
17 ting du aldri hører suksessrike personer si
Advarer mot utleiefellene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.