Trusselen kommer fra Hwang Pyong-So, visemarskalk og leder for hærens politiske avdeling, under en tale han holdt i Pyongyang søndag, årsdagen for våpenstillstanden i Koreakrigen i 1953. Washington anklages for å øke spenningen på den koreanske halvøya.

Sørkoreanske grensesoldater har den siste tiden vært i skjerpet beredskap etter at Nord-Korea har hatt en rekke tester av ballistiske kortdistanseraketter.

Nord-Korea sier på sin side at Sør-Koreas militærøvelser, hvor et nordamerikansk atomdrevet hangarskip har deltatt, øker spenningen mellom landene.

– Hvis de amerikanske imperialistene truer vår suverenitet og overlevelse, vil våre tropper skyte atomraketter på Det hvite hus og Pentagon – kildene til all ondskap, sa Hwang i talen som ble kringkastet på statlig fjernsyn mandag.

Det er ikke første gang Nord-Koreas krigerske retorikk har inkludert trusler om atomangrep på det amerikanske kontinentet og på USAs baser i Stillehavet. De fleste eksperter på feltet tror imidlertid at Nord-Korea fortsatt er langt unna å utvikle interkontinentale raketter.

Les også på DN.no:

11 grep som gjør CV-en din til gull

Yukos-aksjonærene får 50 milliarder dollar i erstatning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.