Politiet anslår at 45.000 mennesker møtte opp for å be i moskeen i Jerusalems gamleby under starten av id al-fitr, som avslutter den islamske fastemåneden ramadan.

Mange av dem var kledd i svarte T-skjorter med slagord som «Gaza, å støtte deg er vår id» og «Vi er alle Gaza», rapporterer nyhetsbyrået AFP.

Andre erklærte støtte til Hamas' væpnede fløy, Ezzedine al-Qassam-brigadene, gjennom valg av T-skjorter. Hamas har i snart tre uker vært i en voldsom militærkonfrontasjon med Israel, som har svart på væpnede palestineres rakettangrep med massiv bombing av Gazastripen.

Så langt er over 1.030 palestinere drept og langt over 6.000 såret i den palestinske enklaven. På israelsk side er 43 soldater og tre sivile drept.

Under markeringen i Jerusalem mandag holdt politiet seg på avstand, og folkemengden løste seg opp uten at det skjedde noen sammenstøt, ifølge AFP.

– Bortfør flere soldater! Vårt blod for Gaza, ropte noen av demonstrantene.

Al Aqsa-moskeen ligger på det israelerne kaller Tempelhøyden og muslimene kaller Haram al-Sharif, og er hellig både for jøder og muslimer.

Det pågående blodbadet på Gazastripen har økt spenningene på den okkuperte Vestbredden og i det annekterte Øst-Jerusalem. Sinte demonstranter har støtt sammen med israelsk politi og soldater, og flere palestinere er drept.

Les også på DN.no:

Nord-Korea truer med atomangrep på Det hvite hus

11 grep som gjør CV-en din til gull

Her er appen som kopierer nøkler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.