– Vi er klar, hvis de ønsker det, til å legge til rette for asyl på vårt territorium, sier utenriksminister Laurent Fabius og innenriksminister Bernard Cazeneuve i en felles uttalelse.

Tusenvis av kristne og andre minoriteter har flyktet fra byen Mosul nord i Irak etter at ekstremistiske opprørere fra ISIL tok makten der for seks uker siden.

Byens kristne fikk tre alternativer – konvertere til islam, dra sin vei, eller bli drept med sverd, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

– Dette ultimatumet er det seneste tragiske eksempelet på hvilken forferdelig trussel jihadistgrupper i Irak, men også i Syria og andre steder, utgjør for disse befolkningene, som historisk sett har vært en integrert del av regionen, heter det i uttalelsen de franske ministrene.

Les også:
Dette er Norges mest fremgangsrike kommune
11 grep som gjør CV-en din til gull
Advarer mot utleiefellene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.