Den første raketten traff en bygning nær hovedporten til Shifa-sykehuset, sier helsepersonell på stedet til nyhetsbyrået AFP.

Leder Sobhi Skaik ved kirurgisk avdeling på Shifa-sykehuset sier til NTB at ingen ble drept i angrepet mot bygget som tilhører sykehuset, men at det dreier seg om lettere skader.

– Ingen ved Shifa-sykehuset ble drept, men noen av de ansatte ble lettere skadd. Men vi er fortsatt ikke sikre, understreker han.

– 12 barn drept

Kort tid etter angrepet ble en lekeplass i flyktningleiren Shati ved stranda i Gaza by truffet av en israelsk rakett. De sårede og drepte ble fraktet til Shifa-sykehuset.

– Tolv barn er drept hittil. Åtte av dem var allerede døde og var i forferdelig forfatning da de kom til sykehuset. Fire døde nå nylig, sier Skaik.

Han forteller at ytterligere 13 er inne til operasjon i sykehusets korridorer.

– Det er ikke plass i operasjonssalene, så vi må operere dem i korridorene. Det er trist, de var bare barn som lekte på stranden, sier Skaik på telefon fra sykehuset.

Israel benekter angrep

Den israelske hæren sier Hamas sto bak begge rakettene.

– For kort tid siden skjøt terrorister i Gaza raketter mot Israel. En av dem traff Shifa-sykehuset i Gaza by. Den andre traff flyktningleiren Shati, skriver den israelske hæren på Twitter.

Hamas har foreløpig ikke kommentert saken.

Fire israelere drept

Mandag kveld meldte israelske medier at minst fire personer ble drept da en bombekastergranat avfyrt fra Gazastripen slo ned sør i Israel.

Granaten slo ned i Eshkol-regionen, som grenser til sørsiden av Gazastripen, melder israelsk radio og tv-kanalen Channel 10. Rundt ti personer ble såret i angrepet.

I alt sju personer er blitt drept på israelsk side av grensen siden den israelske militæroperasjonen startet 8. juli som svar på Hamas' rakettangrep fra Gazastripen.

43 israelske soldater og minst 1.050 palestinere, de fleste av dem sivile, er blitt drept på Gazastripen i det samme tidsrommet.

Les også:
Dette er Norges mest fremgangsrike kommune
11 grep som gjør CV-en din til gull
Advarer mot utleiefellene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.