– Når vi får en israelsk forpliktelse med internasjonale garantier om en humanitær våpenhvile, skal vi se nøye på det. Men å erklære en ensidig våpenhvile mens okkupasjonsstyrkene dreper våre barn – det kommer ikke til å skje, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri.

Tidligere tirsdag sa den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO at det fra palestinsk hold var vilje til en midlertidig våpenhvile.

– Etter samtaler mellom de palestinske lederne og lederne i Hamas og Islamsk jihad erklærer vi oss rede for en humanitær våpenhvile på 24 timer, sa generalsekretær Yasser Abed Rabbo i PLO.

Det tyske nyhetsbyrået DPA siterte samme mann på at palestinerne har akseptert en ensidig våpenhvile på 48 timer som kan bli forlenget til 72 timer.

Les også:
Oljegigant advarer mot Russland-sanksjoner
Nå flyr amerikanere og europeere via Oslo til Asia
Nordmenn sender Spotify til topps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.