Ifølge et utkast som Financial Times har sett, vil sanksjonene begrense russiske bankers adgang til det europeiske finansmarkedet og ramme deler av energisektoren ved å stoppe eksport av rør og utstyr, som landet bruker for å bore etter olje.

Sanksjonene vil imidlertid ikke ramme russisk gassektor, som flere EU-land er avhengig av.

Beslutningen ble tatt av medlemslandenes EU-ambassadører på et møte i Brussel tirsdag.

EU stopper også all eksport av våpen på EUs felles våpenliste, som inneholder alt fra ammunisjon til krigsfartøyer. Dette vil kun gjelde framtidige kontrakter.

Bakgrunnen for tiltakene er Russlands rolle øst i Ukraina, der ukrainske regjeringsstyrker kjemper mot prorussiske opprørere. EU mener at Russland fortsatt bidrar aktivt til å destabilisere situasjonen ved å støtte separatistene. Etter at et malaysisk passasjerfly etter alt å dømme ble skutt ned over Ukraina for snart to uker siden, har det blitt enda mer aktuelt med en betydelig opptrapping av sanksjonene.

EU-landene skal gå igjennom sanksjonene etter tre måneder, sier en EU-diplomat til nyhetsbyrået Reuters.

Les også:
Oljegigant advarer mot Russland-sanksjoner
NHO-kåring: Dette er Norges beste kommune
Nå flyr amerikanere og europeere via Oslo til Asia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.