Krigen på Gazastripen fortsetter på 23. dagen. Onsdag morgen ble 20 personer drept i et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen.

Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

Flere titalls mål på Gazastripen ble bombet natt til onsdag. Samtidig melder den israelske TV-kanalen Chanel Two TV om at egyptiske forhandlere har fremgang arbeidet med en våpenhvile. En palestinsk delegasjon er ventet til Kairo onsdag.

Ifølge palestinske medisinske kilder ble minst 21 palestinere drept i nattens angrep. Nord på Gazastripen skjøt israelske stridsvogner mot en rekke hus øst i Jabalya. 13 ble drept og mange såret. Mens åtte ble drept i andre angrep på Gazastripen, blant dem fem fra samme familie.

Antallet drepte palestinere har nå passert 1.220, mens 53 israelske soldater og tre sivile israelere er drept i konflikten som startet 8. juli.

Bristepunktet

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA) advarer nå om at de nå er på bristepunktet, med over 200.000 palestinere som har søkt tilflukt i FN-skoler etter beskjed fra Israel om å evakuere.

Den israelske offensiven ble trappet opp etter at ti israelske soldater ble drept mandag.

Den israelske hæren har sagt den trenger om lag en uke på fullføre sitt fremste mål om å ødelegge tunnelene fra Gaza inn i Israel. Det er stor oppslutning i den israelske befolkningen om offensiven mot Gazastripen.

– Nok er nok

Utenriksminister Børge Brende (H) sier han forstår Israels behov for å beskytte seg, men mener at det ikke kan rettferdige den massive ødeleggelsen av Gaza.

– Nok er nok, Israels angrep er uproporsjonale, sier Brende.

Han tar sterkt avstand fra opptrappingen og de ufattelige ødeleggelsene.

– Jeg kan ikke forstå at Israel kan oppnå større sikkerhet ved å legge livsgrunnlaget til 1,8 millioner mennesker i ruin. Jeg tar også sterk avstand fra militante gruppers rakettangrep mot Israel, sier utenriksministeren.

Vil kaste ut Israels ambassadør

Ap-politiker Audun Otterstad fra Sør-Trøndelag vil boikotte Israel økonomisk og akademisk, og utvise den israelske ambassadøren fra Norge.

– Vi må komme med et krav om reelle forhandlinger. Da må vi vurdere å utvise den israelske ambassadøren, og eventuelt gå til en boikott. Det er ikke et mål, men et virkemiddel. Palestinerne har ingen ting å forhandle med. Israel kontrollerer alt. Da må vi som nasjon være med og gi dem noe å forhandle om, sier førstevara på Stortinget for Sør-Trøndelag Ap, Audun Otterstad til Dagsavisen.

23-åringen erkjenner at det kan bli vanskelig å overbevise resten av sitt eget parti om boikott og utvisning av den israelske ambassadøren.

– Nå er vi så mange AUF-ere på Stortinget at det kan være mulig å dytte partiet litt, og jeg gleder meg til å ta dette opp i stortingsgruppa til høsten, sier Otterstad.

– Det er veldig skuffende at en representant for et så godt parti vil kaste Israel ut av Norge, sier Israels fungerende ambassadør til Norge, George Deek, om Otterstads utspill.

Deek sier han fortsatt er opprørt over demonstrasjonen som Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina, tok initiativ til i Oslo i forrige uke.

– Da sa demonstrantene at de ville kaste Israel ut av Midtøsten, og nå vil Otterstad altså også kaste oss ut av Norge, sier Deek.

Les også: - Gjenoppbyggingen i Gaza vil ta år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.