Sysselsettingen i privat sektor i USA økte med 218.000 personer i juli, viser tall som ADP Employer Services la frem onsdag ettermiddag.

Økningen var lavere enn ventet. På forhånd trodde analytikerne på en vekst på 230.000 jobber i privat sektor, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

I juni var veksten på 281.000 nye jobber i sektoren.

Stort grunnlag

ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private næringene i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere.

ADP-rapporten slippes onsdagen før myndighetenes offisielle jobb-rapport legges frem, vanligvis den første fredagen hver måned.

Rapporten fra ADP blir ofte benyttet som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle arbeidsmarkedsrapporten. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene.

Før fredagens rapport er det ventet at myndighetenes tall vil vise en oppgang på 233.000 nye jobber i privat sektor, ifølge Bloomberg News.

I tillegg til utviklingen i privat sysselsetting inneholder også myndighetenes rapport samlet endring i sysselsettingen i offentlig og privat sektor. Denne måneden er det ventet nullvekst i offentlig sektor, slik at også samlet vekst i sysselsettingen utenom jordbruket vokste med 233.000 personer i juli.

Les også:

Her kan du fengsles for å «like» eller «retweete»

Ny Iphone gjør eldre modeller tregere

Snart kan ingen chatte på Facebook lenger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.