Veksten i verdiskapningen i USA, målt ved brutto nasjonalproduktet, var på fire prosent målt i årlig rate i årets andre kvartal.

- De var bedre enn ventet. Dette er absolutt en bra vekst for USA. Etterspørselen er bra, forbruket er bra, men det er spesielt investeringene som imponerer, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

«Comeback»

Han mener dette er svært sterke tall fra verdens største økonomi:

 - Dette er absolutt et comeback. Etter usikkerhet og svake tall i lange perioder, ser vi nå at svakheten i kvartal var midlertidig.

Bruce er svært optimistisk for fremtiden til den amerikanske økonomien.

- Alt tyder på at en sterk vekst i USA fremover, sier han.

Det var ventet en annualisert kvartalsvis vekst på 3,0 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

I tillegg ble bnp-fallet i årets første kvartal revidert til en nedgang 2,1 prosent målt i årlig rate, fra den opprinnelig rapporterte nedgangen på 2,9 prosent.

Spådde revansje

På forhånd spådde den svenske investeringsbanken SEB at «amerikansk økonomi skal revansjere seg etter første kvartals katastrofale BNP-tall».

Nordea Markets tror markedet vil reagere mer ved en overraskelse på nedsiden.

«Fallet i amerikansk BNP i første kvartal var etter alt å dømme et engangstilfelle og vi venter en vekst på 3,1 prosent for andre kvartal. Et sterkt tall vil bare bli sett på som en kraftigere enn ventet kompensasjon for det vake første kvartalet, mens svake tall kan sette spørsmålstegn ved friskmeldingen av den amerikanske økonomien», skriver Nordea.

Forrige gang med nedgang i den amerikanske økonomien var i samme periode i 2011. Tidligere har svak vekst blitt forklart med en unormalt kald vinter.

Les mer her: Overraskende BNP-fall i USA

Det er flere viktige hendelser som kan bevege USA-markedene denne uken, blant annet sentralbankmøte onsdag og inflasjonstall torsdag.

Les mer her: I kveld kan hun flytte markedene

 

Les også på DN.no:

Her kan du fengsles for å «like» eller «retweete»

- Helt uaktuelt å snakke om rentekutt nå

Russisk storbank: – Vi rammes ikke av sanksjonene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.