Forslaget ble onsdag lagt ut på nettsidene til den russiske regjeringen. Tollbarrierene vil gjelde en lang rekke varer, fra møbler til biler.

De nye tollbestemmelsene kommer trolig som et svar på at Ukraina har undertegnet en frihandelsavtale med EU.

Russiske myndigheter varslet allerede i juni at de trolig vil innføre tollbarrierer mot nabolandet som en reaksjon på avtalen.

Russland frykter at Ukraina vil komme til å eksportere EU-importerte varer videre til Russland, slik at varene unngår toll som vanligvis gjelder på varer produsert i EU.

Det er også frykt for en prisdumping på ukrainske varer i Russland hvis det ukrainske markedet flommer over med importvarer fra EU. Dette kan i så fall utkonkurrere tilsvarende russiskproduserte varer.

EU vedtok tirsdag å innføre nye, strenge sanksjoner mot Russland som følge av rollen landet spiller i konflikten øst i Ukraina.

Les også:
Har bare timer på å betale milliarder
USA knuser vekst-forventningene
- Store muligheter for enda flere langruter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.