Representantenes hus i Washington har vedtatt å ta juridiske skritt mot Barack Obama på grunn av presidentens håndtering av den omstridte helsereformen.

Republikanerne har flertall i Representantenes hus, og forslaget ble vedtatt med 225 mot 201 stemmer.

Republikanernes flertallsleder i huset, John Boehner, sier søksmålet er ment å utfordre Obamas «forsøk på å lage sine egne lover».

I søksmålet hevdes det at Obama gikk ut over sine myndigheter ved alene å utføre omfattende endringer gjennom helsereformen, kjent som Obamacare.

– Vår frihet er truet. Vi kan ikke sitte stille og se på at presidenten river grunnloven i filler, sier republikaneren Tom Rice.

Vedtaket er det hittil siste i en lang rekke med forsøk fra republikaneren på å undergrave Obamas helsereform.

Representantenes hus har kommet med flere titalls vedtak om å tilbakekalle helseloven. Men alle vedtak er blitt blokkert av Senatet, der Demokratene har flertall.

Striden viser hvor polarisert klimaet i Washington er, noen få måneder før mellomvalget i høst. I en kommentar til onsdagens vedtak ba Obama republikaneren om å slutte med å hate hele tiden.

– Slutt å være sint hele tiden. Stopp, stopp, stopp kun å hate hele tiden, sa Obama under en tale i Kansas City.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.