Tidligere sentralbanksjef i USA Alan Greenspan (88) sier aksjemarkedet på et tidspunkt vil falle kraftig etter å ha steget tilsvarende de siste par årene.

- Aksjemarkedet har hentet seg inn så mye over så lang tid at man må anta at på at tidspunkt vil vi få en markant korreksjon, sa Greenspan i et intervju med Bloomberg TV.

Greenspan sa han ikke trodde aksjer som sådant er grovt overpriset, men advarer likevel mot for stor optimisme.

Det er for tiden en økende uro over at renter nær null skaper bobler i eiendoms- og aksjemarkedet.

Boble allerede?

I en undersøkelse blant profesjonelle innen finansbransjen svarer 47 prosent at aksjemarkedet nå er nær uholdbare nivåer, mens 14 prosent mener vi allerede opplever en aksjeboble, skriver Bloomberg News. Den kvartalsvise Bloomberg-undersøkelsen er global, og ble gjennomført 15. og 16. juli.

Den brede Standard & Poors 500-indeksen har steget 17 prosent det siste året og har i løpet av finanskrisen nesten tredoblet seg siden forrige bunn 9. mars 2009.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Større aksjeboble enn i 1929, 1987 og 2007



Varsler urolige måneder på børsen


Frykter aksjekrakk som i 1987 - bare verre


- Nesten for godt til å være sant