Det rapporterte nettoresultat til den franske storbanken BNP Paribas endte med et tap 4,32 milliarder euro, eller 36,2 milliarder kroner, etter andre kvartal.

Resultatet ble negativt påvirket av forliket banken inngikk med USA i slutten av juni, da banken godtok å betale 6,6 milliarder euro, over 55 milliarder kroner, for å ha gjort transaksjoner med land som var under sanksjoner fra USA.

Les mer her: BNP Paribas godtar rekordbot

Det opplyses i en melding torsdag.

Skjulte transaksjoner

Transaksjoner til en verdi av 100 milliarder dollar skal ha blitt gjennomgått i etterforskningen. En tredel av summen skal ha blitt skjult for å unngå de amerikanske sanksjonene.

Det er blant annet snakk om Sudan, Iran og Cuba. I praksis tvang forliket BNP til å si seg skyldig i anklagene, og boten er den største enkeltboten amerikanske myndigheter har ilagt en utenlandsk bank.

Slo forventningene

Om man derimot ser bort fra de skyhøye enkeltkostnadene knyttet til forliket, tjente banken 1,9 milliarder euro, eller 15,9 milliarder kroner, fra det justerte nettoresultatet i andre kvartal 2014. Det er høyere enn tilsvarende resultat i fjor, da banken tjente 1,8 milliarder euro, eller 15,1 milliarder kroner.

Den franske banken slo dermed forventningene, som ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var ventet til 1,5 milliarder euro, eller 12,4 milliarder kroner.

Omsetningen for kvartalet ble 9,6 milliarder euro i kvartalet, på samme nivå som i fjor. Det tilsvarer 80,5 milliarder kroner.

Kan knuse handelsavtale

USA og EU har siden mai vært i forhandlinger om en transatlantisk handelsavtale. Tidligere har den franske utenriksministeren Laurent Fabius gått hardt ut mot rekordboten.

Fabius har tidligere uttalt at forhandlingene om en handelsavtale mellom EU og USA kan få «negative konsekvenser» om boten blir så høy.

Les saken her: Bankbot kan knuse handelsavtale

Forhandlingene om handelsavtalen pågår fortsatt.

Les også på DN.no:

Mageplask for Samsung

Striden med Russland kan ramme norsk laks

Greenspan venter markant korreksjon i aksjemarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.