De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) har sendt et brev til en domstol i Texas, hvor den tilbakeviser den irakske regjeringens krav på oljelasten i tankskipet som ligger for anker utenfor kysten av Galveston i Texas, skriver TDN Finans.

Lasten om bord i «United Kalavrvta» er på 1 million fat olje, og har en verdi på rundt 100 millioner dollar. I sentrum for rettstvisten står den langvarige striden mellom Bagdad-regjeringen og myndighetene i KRG om sistnevntes rett til å produsere og selge sine naturressurser.

En advokat som representerer KRG sa tirsdag at det også vurderes å fremme et krav om eiendomsrett i USA, for å få fastslått kurdernes rett til oljen.

I brevet til domstolen i Texas fastholder KRG at oljen om bord i «United Kalavrvta» er rettmessig fraktet og solgt. Kurderne argumenterer også for at en amerikansk domstol ikke har noen jurisdiksjon over det som grunnleggende er et iraksk forfatningsmessig tema.

Les også:
Argentina ikke enige med kreditorer
- Sikker på at de klør seg i hodet hos SSB også
Greenspan venter markant korreksjon i aksjemarkedet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.