Microsoft og flere andre amerikanske selskaper har gått til retten med ransakingsordren hvor påtalemyndigheten krever innsyn i epost og annen kontoinformasjon fra en av Microsofts kunder.

Eposten ligger lagret på en server, og Microsofts påstand har vært at amerikanske myndigheter har rett til å kreve innsyn i kundeopplysninger som er lagret i fremmede land.

Det argumentet ble avvist av dommer Loretta Preska i New York da hun avga sin kjennelse i saken torsdag. Ifølge henne har det ingen betydning hvor opplysningene er lagret.

Microsoft har imidlertid varslet en anke, og dommeren har tillatt selskapet å vente med å overlevere opplysningene til ankesaken er behandlet.

Les også:
- Studenter i dag er avhengige av litt hjelp hjemmefra
- Den dårlige samvittigheten sitter litt i ryggmargen
Han har allerede tjent inn over halve innsideboten(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.