På en konferanse i Melbourne i Australia bare ti timer før det første flyet traff World Trade Center i New York 11. september 2001, skal tidligere president Bill Clinton ha uttalt at han unnlot å benytte muligheten til å drepe Osama bin Laden, melder Sky News Australia.

Dette fremkommer ifølge et påstått opptak fra Clintons tale på konferansen som en av deltagerne skal ha gitt til Sky News nylig.

- Jeg sier bare, vet dere, hvis jeg var Osama bin Laden — han er en veldig smart fyr, jeg har brukt mye tid til å tenke på ham - og jeg tok ham nesten en gang. Og jeg kunne ha drept ham, men jeg måtte ha ødelagt en liten by kalt Kandahar i Afghanistan og drept 300 uskyldige kvinner og barn, og da hadde jeg ikke vært bedre enn ham. Av den årsaken gjorde jeg det ikke, sier Clinton i det påståtte opptaket fra talen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: - Enten blir du overvektig eller sulten