Ulykken fant sted i byen Kunshan øst i landet. Eksplosjonen, som ble hørt rundt klokken 7.30 lokal tid, rammet et verksted der det blir polert hjulnav. I tillegg til de 65 drepte er over 120 personer skadd, melder lokale medier.

På det sosiale nettstedet Weibo beskriver vitner området som uoversiktlig.

De første undersøkelsene tyder på at eksplosjonen skyldtes uaktsomhet ved bruk av høy temperatur i en av poleringsavdelingene, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Bilder på CCTV viste store søyler med røyk som steg opp fra fabrikken, og sårede som lå på bårer.

Rundt 450 personer jobber på fabrikken i Kunshan, som blant andre har det amerikanske bilkonsernet General Motors som kunde.

Kina, som har verdens nest største økonomi, har hatt en rekke ulykker som følge av manglende sikkerhet på arbeidsplasser. I juni i fjor døde 120 personer i en brann i et slakteri nordøst i landet. Skylden ble da lagt på dårlig ledelse og blokkerte nødutganger.

Les også:
Klar for sin tøffeste konkurranse noensinne
Har mistet troen på Norwegian
Blar opp for bedre standard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.