Milliardpakken ble vedtatt med 223 mot 189 stemmer. Kun en representant fra Demokratene stemte for forslaget.

Det er ikke ventet at saken kommer opp i Senatet.

Titusener av mindreårige fra Guatemala, El Salvador og Honduras har de siste månedene flommet over grensen til Texas. Sosialtjenestene for migranter er fullstendig nedsyltet i arbeid, og krisen har ført til politisk press på Obama.

USAs president Barack Obama tok nylig imot presidentene for Guatemala, El Salvador og Honduras i Det hvite hus. Han gjorde det klart at de aller fleste av barna som kommer, vil bli sendt hjem igjen.

Obama sa at hans administrasjon føler medlidenhet med barna, men at mange av dem ikke kvalifiserer til flyktningstatus eller lovlig opphold, selv om de er på rømmen fra fattigdom og kriminalitet i sine hjemland.

Han oppfordret mellomamerikanske familier til ikke å sende sine barn ut på den farlige reisen gjennom Mexico og over grensa til USA, og fikk løfter om støtte fra presidentene Otto Pérez fra Guatemala, Salvador Sánchez Ceren for El Salvador og Juan Orlando Hernández fra Honduras.

De lovte å slå ned på menneskesmuglerne som tar seg godt betalt for å frakte barna, og motarbeide feilinformasjonen som sirkulerer i regionen om at barn som kommer seg til USA, blir tatt vare på og ikke sendt hjem igjen.

Les også:
Klar for sin tøffeste konkurranse noensinne
Har mistet troen på Norwegian
Blar opp for bedre standard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.