- Generelt kan jeg si at bortfall av Russland åpenbart vil ha en negativ effekt på 2014-prisene, sier Analytiker Knut-Ivar Bakken i Danske Bank Markets til TDN Finans torsdag.

Bakken tror det vil presse prisene på kort sikt, men han ser solide laksepriser på litt sikt - også dersom Norge slutter å eksportere sjømat til Russland.

- Jeg tror det vil presse prisene på kort sikt, men om man ser inn i neste år så vil se relativt solide laksepriser selv om vi ikke leverer til Russland, på litt sikt, legger han til.

Analytikeren mener markedet uansett ser stramt ut neste år, og at Russlands importforbud vil ha en negativ effekt på prisene.

Dersom man antar et fall i russisk lakseforbruk på 75 prosent fra 2013 til 2015 så vil, ifølge Bakken, fortsatt markedsbalansen for resten av verden i 2015 se relativt stram ut.

- Jeg tror det er konservativt, jeg tror at det kommer mer fisk inn til Russland. Med det til grunn vil det fortsatt være en relativt begrenset tilbudsvekst på under fem prosent neste år, sier Bakken.

Lakseaksjene på Oslo Børs faller torsdag, og Marine Harvest-aksjen er ned rundt elleve prosent.

- Jeg mener det kan være en liten overreaksjon det vi ser i aksjekursene nå. Ettersom situasjonen vil kunne bedre seg allerede fra neste år, sier Bakken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.