- Våpenhvilen har kollapset, og Israel er ansvarlig, sa Azzam al-Ahmed, som leder palestinernes delegasjon til de indirekte forhandlingene i Kairo og som representerer Fatah.

Ahmed sa at samtalene om en forlengelse var avsluttet uten resultat, og at den israelske delegasjonen var reist hjem.

Han beskyldte Israel for ikke å ha svart på de siste palestinske framleggene før våpenhvilen utløp. Han sa at den palestinske delegasjonen hadde vist stor fleksibilitet, men at Israel unnlot å svare på de siste forslagene som ble satt fram.

- Alle Israels forslag tok sikte på å skille Vestbredden fra Gaza, sa han og anklaget Israel for ikke å forhandle i god tro.

Israel avviser

En talsmann for Israels statsminister avviste umiddelbart anklagene og sa at rakettangrepene fra Gaza gjorde det umulig å fortsette forhandlingene.

- Kairo-prosessen var bygd på en total stans i alle fiendtligheter, så da raketter ble avfyrt fra Gaza, var det ikke bare et klart brudd på våpenhvilen, men det ødela også premissene for samtalene, sa Mark Regev.

Israel trakk tilbake sin delegasjon til Kairo tidligere på kvelden i protest mot at Hamas gjenopptok rakettangrepene mot Israel.

Hamas tok på seg ansvaret for de fleste av rakettene mot Israel tirsdag, inkludert raketten som var rettet mot Jerusalem, og truet med å skyte raketter mot den internasjonale flyplassen i Tel Aviv.

Forsøkte å drepe

En Hamas-leder beskyldte Israel for å ha forsøkt å drepe lederen for Hamas' væpnede fløy, Mohammed Deif, i ett av tirsdagens angrep mot Gaza.

Deifs kone og lille datter var blant tre personer som ble drept da huset deres ble truffet i et israelsk angrep. Hamas-lederen sa ingenting om Deifs skjebne.

Sent tirsdag kveld lød luftvernsirenene også over Jerusalem, men politiet opplyste at en rakett fra Gaza var skutt ned av det israelske rakettforsvaret, og at ingen var skadd.

Raketten var den siste i en skur på mer enn 30 raketter som ble avfyrt mot Israel fra tirsdag ettermiddag. En av dem traff en bil i Tel Aviv uten at noen ble skadd.

Kort etter at de første rakettene ble skutt mot Israel, gjennomførte Israel minst 30 gjengjeldelsesangrep mot Gazastripen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.