Den kurdiske naturressursministeren Ashti Hawrami sier at kurdiske selvstyremyndigheter (KRG) har solgt syv millioner fat olje utenlands, og at de er sikre på å få adgang til å selge også i USA.

Det skriver den kurdiske avisen Rudaw.

Hawrami sier til avisen at den kurdiske produksjonskapasiteten på 300.000 fat per dag, ventes å øke til 500.000 fat per dag innen utgangen av året.

Han legger til at inntektene fra oljeeksporten, med unntak for to runder med oljesalg, er satt inn i Kurdistans bank.

Etter fire større oljesalg, har kurderne virket stadig mer trygge på sin oljeeksport via en rørledning til den tyrkiske havnen Ceyhan, skriver avisen.

Venter på avklaring

To tankskip med kurdisk olje, «Minerva Joy» og «United Kalavrvta», ligger i en uavklart situasjon utenfor amerikansk farvann, idet de avventer en rettskraftig beslutning i spørsmålet om amerikanske kjøpere har juridisk rett til å motta lastene.

Hawrami er ifølge Rudaw optimistisk med tanke på at KRG vil vinne saken.

- Retten vil avsi sin kjennelse, og vi vil vinne saken, sier Hawrami, som sier at KRG er fast besluttet på å selge olje til amerikanske selskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.