Det skriver The Wall Street Journal fredag.

Avisen fremholder at halshuggingen av den amerikanske journalisten James Foley har påskyndet USAs arbeid for å etablere en bredere internasjonal kampanje for å bekjempe IS.

Fra Irak til Syria

Den amerikanske forsvarsledelsen i Pentagon advarer om at dette arbeidet vil kreve at kampen tas videre fra Irak og inn i nabolandet Syria.

Administrasjonen til USAs president Barack Obama har signalisert at den vil fortsette å rette selektive flyangrep mot IS i Irak.

General Dempsey, som er leder for den amerikanske forsvarsstaben, sa på en pressekonferanse torsdag at tiltak for å stanse IS' operasjoner i Syria vil komme når det er etablert en koalisjon i området, som påtar seg oppgaven å beseire IS over tid.

Alt åpent

På direkte spørsmål om USA vurderer flyangrep i Syria, sa den amerikanske forsvarsministeren Chuck Hagel at alle muligheter ligger på bordet.

Amerikanske politiske ledere ønsker at arabiske allierte i Gulf-regionen skal bidra til å overtale sunnimuslimske stammer i Irak til å støtte den nye regjeringen som dannes av den nye statsministeren Haider Abadi.

De mener at dette vil være avgjørende for at det etableres irakske myndigheter som er sterke nok til å stå imot IS, skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.