Lokalmyndighetene i Tokyo, Japans hovedstad, har satt sammen et utvalg for å vurdere mulighetene for å investere deler av byens offentlige midler i aksjemarkedet, skriver nettstedet Nikkei Asian Review.  

I dag disponerer Tokyos lokalmyndigheter, som ledes av guvernør Yoichi Masuzoe, over 233 milliarder kroner i offentlige midler. Byen, som skal arrangere OL i 2020 er en av verdens mest folkerike, med omtrent 35 millioner innbyggere.

Ekspertpanelet som skal vurdere investeringsmulighetene skal settes sammen tidlig september, ifølge nettstedet.

Myndighetene har omtrent halve de offentlige midlene tilgjengelig for investering. I dag er disse midlene for det meste investert i tidsinnskudd og japanske statsobligasjoner. Det gir en avkastning på omtrent 0,2 prosent i året, noe guvernør Masuzoe nå ønsker å forbedre.

Japansk lovgivning påkrever lokale myndigheter å forvalte offentlige midler «på en sikker og effektiv måte». Ekspertpanelet skal vurdere om det er mulig å investere deler av de offentlige midlene i andre markeder uten å risikere tap av penger.

Tokyos myndigheter ser på Japans pensjonsform som en ideell modell for det potensielle investeringsprosjektet.

Les også på DN.no:

«Arbeidsdagen ender som regel klokken 23 om kvelden»

Tjener 390 millioner på salg av skip

- Bjørn Kjos er en sirkusartist  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.