Fransk påtalemyndighet har innledet formell etterforskning av IMF-sjef Christine Lagarde i forbindelse med korrupsjonsanklager da hun var fransk finansminister. 

Lagarde er siktet for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt utbetaling til forretningsmannen Bernard Tapie i 2007.

Lagarde sier onsdag at hun ikke har noen planer om å trekke seg som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF). Hun sier også at siktelsen er ubegrunnet og at hun kommer til å anke påtalemyndighetens beslutning om å sikte henne.

For å få avsluttet en årelang feide mellom den franske staten og Tapie, støttespiller for daværende president Nicolas Sarkozy, fikk Tapie utbetalt et beløp tilsvarende om lag 3,2 milliarder kroner. Bak utbetalingen sto Lagarde, daværende finansminister og partifelle med tidligere president Nicolas Sarkozy. Det mistenkes at Tapie fikk pengene for å støtte den daværende presidenten.

Under en høring i en fransk domstol i fjor avviste Lagarde at hun hadde gjort noe galt, og hun sa at løsningen som ble valgt, var den beste for alle parter for å få avsluttet feiden.

Hun anklages ikke for å ha tjent personlig på saken, men for mulig urettmessig bruk av offentlige midler.

Selv om det er beordret etterforskning av Lagarde, fører det ikke automatisk til en rettssak.

I juli ble Saarkozy siktet i en annen sak, for å ha forsøkt å påvirke etterforskningen av en korrupsjonsanklage mot seg selv. Han skal ha prøvd å slette bevismateriale som var konfiskert mot ham.

Les også:
Hevder Russland vil blokkere gassleveranser til EU

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.