Russiske soldater har krysset den ukrainske grensen i pansrede kjøretøy og lastebiler og tatt seg inn i grensebyen Amvrosijivka, ifølge det ukrainske militæret.

Militærtalsmann Andrij Lysenko opplyser videre at det onsdag pågikk kamper i byene Horlivka og Ilovajsk lenger nord, og at ukrainske styrker har drept 200 separatister og ødelagt stridsvogner og rakettsystemer det siste døgnet.

Ifølge Lysenko har 13 ukrainske soldater blitt drept og 36 såret i samme tidsrom.

Ukraina har behov for praktisk hjelp fra NATO og forventer at alliansen tar konkrete beslutninger om dette under det kommende toppmøtet, sier den ukrainske statsministeren.

– NATO er vår partner, og vi forventer praktisk hjelp fra våre vestlige partnere og fra selve alliansen, sa Jatsenjuk under et regjeringsmøte i Kiev onsdag.

NATO-landene samler seg til toppmøte i Wales om halvannen uke.

Les også:
Hevder Russland vil blokkere gassleveranser til EU
- Fire ukrainske grensevakter drept i russisk angrep  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.