Grunnleggeren av et singaporsk kirkesamfunn skal ha finansiert konas artistambisjoner med over 250 millioner kroner.

Nå er pastor Kong Hee er tiltalt for å ha brukt trossamfunnets penger til å finansiere artist­karrieren til sin kone, Ho Yeow Sun.

Minst 125 millioner kroner skal ha blitt kanalisert via stråselskaper som ble kontrollert av kirkesamfunnet til Ho Yeow Sun musikkarriere i USA. Et tilsvarende beløp ble brukt for å prøve å skjule hvor pengene hadde endt opp idet det ble igangsatt etterforskning, ifølge tiltalen.

Det er bygd opp en kultbevegelse rundt den Kong Hee (48) og hans familie. Tidligere i sommer feiret kirkesamfunnet 25-årsjubileum. Skandalene står i kø.

Tidligere medarbeidere har tegnet et bilde av en maktglad pastor som er villig til å gjøre alt for å lykkes – både på vegne av kirkesamfunnet, og ikke minst privat.

– Dette dreide seg aldri om å ivaretas kirkens interesser. Du har vært fullstendig ansvarsløs på måten du har brukt penger på, tordnet tidligere investeringsdirektør Chew Eng Han til Kong Hee under rettssaken.

Rettssaken følges tett som en såpeopera fra 1980-tallet. Ho Yeow Sun har kommet til rettssaken med designerantrekk og ulik hårfarge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.