Tysklands forbundskansler Angela Merkel krever en forklaring fra Russlands president Vladimir Putin, etter rapporter om at russiske styrker har foretatt en innmarsj i sørøst-Ukraina, ifølge BBC torsdag.

Ukraina sier at russiske styrker har krysset grensen, og at de støtter militære angrep som foretas av prorussiske separatister.

USA sier at Russland trolig står i ledelsen for en motoffensiv fra separatistene, idet kampene i Ukrainas østlige regioner onsdag spredte seg til tidligere fredelige områder, skriver Bloomberg News.

Jen Psaki, talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, viste til rapporter om nylige kamper, og sa onsdag til reportere i Washington at «disse grensekryssingene tyder på at det kan komme en russiskledet motoffensiv i Donetsk og Lukhansk».

Dmitrij Pesjkov, som er talsmann for president Putin, sier at «denne informasjonen stemmer ikke med virkeligheten».

- Det er i øyeblikket små sjanser for et diplomatisk gjennombrudd eller en varig fred. Ingen av nøkkelaktørene - Ukraina, Donbass-opprørerene eller Russland - har noen sterke incentiver for kompromiss. Kampene er i stigende grad på vei mot en fastlåst konflikt, sier Alex Brideau, analytiker i Eurasia Group i Washington, til nyhetstjenesten.

Les også:
Asia i dag: Sjokktap for Qantas
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.