Det ukrainske sikkerhets- og forsvarsrådet skriver på Twitter torsdag formiddag at russiske soldater har tatt kontroll over den strategisk viktige østukrainske byen Novoazovsk.

Rådet opplyser samtidig at ukrainske styrker ble trukket tilbake for å hindre tap av liv og at soldatene er sendt til Mariopol for å styrke forsvaret der.

Meldingen om at Novoazovsk var falt i russiske hender, kommer kort tid etter at en prorussisk opprørsleder bekreftet at russiske soldater deltar i kamphandlingene i Øst-Ukraina. Også USA og NATO bekreftet den samme opplysningen.

Både Ukrainas president Petro Porosjenko og en rådgiver for Vladimir Putin sier nå at Russland har invadert nabolandet, ifølge NRK.

Les også:
Europeisk krisemøte om Russland
Norsk-russisk møte i trøblete periode  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.