Over 20.000 mennesker kan bli smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika før man klarer å få kontroll over epidemien, advarer WHO og ber om mer penger til strakstiltak.

Ifølge den siste oversikten som Verdens helseorganisasjon (WHO) la fram torsdag, er det nå registrert 3.069 tilfeller av ebolasmitte i Liberia, Guinea, Sierra Leone og Nigeria, og at 1.552 av de smittede er døde.

– Over 40 prosent av det totale antallet tilfeller har blitt konstatert i løpet av de siste 21 dagene. Samtidig er de aller fleste smittetilfellene konsentrert på kun et få steder, heter det i en kunngjøring fra organisasjonen.

Trenger millioner av dollar

FNs helseorganisasjon legger samtidig fram en ny rapport der det kommer fram at om lag 20.000 mennesker kan bli smittet av det dødelige viruset før man kan få kontroll over spredningen.

Ifølge WHO trengs det 490 millioner dollar, tilsvarende tre milliarder kroner over de neste seks månedene for å kunne bekjempe ebolautbruddet. Målet er å redusert spredningen i løpet av de nærmeste tre månedene og at epidemien kan være helt stanset innen seks til ni måneder.

Samtidig meldes det fra forskerhold at arbeidet med å prøve ut nye ebolavaksiner vil skje så fort som mulig.

Annen variant i Kongo

Ebolaepidemien brøt ut i Guinea i mars, og spredte seg deretter til nabolandene Liberia og Sierra Leone før det ble oppdaget i Nigeria.

Ebolautbruddet som nylig ble registrert i Kongo, kommer fra en annen variant av ebolaviruset og er derfor ikke tatt med i WHOs oversikt. Epidemien er dermed fortsatt konsentrert til Guinea, Liberia, Sierra Leona og Nigeria, ifølge WHO.

Les også:
Europeisk krisemøte om Russland
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.