– De siste dagene har det også kommet meldinger om kamphandlinger lenger sør. Meldingene har gjort det klart at russiske soldater deltar i destabiliseringen. Dette er fullstendig uakseptabelt, og representerer en ytterligere eskalering av konflikten, sier Brende torsdag.

Han mener det er helt avgjørende at kontaktgruppen, som består av Ukraina, Russland og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), intensiverer arbeidet for å få på plass en våpenhvile og sikre grensen mellom de to landene.

Brende sier rapportene om økt russisk militær tilstedeværelse står i «grell kontrast» til Vladimir Putins løfter om at Russland skal bidra til å skape tillit i en forhandlingsprosess. Den russiske presidenten sa dette under toppmøtet i Minsk nylig.

Søndag reiser utenriksministeren og europaminister Vidar Helgesen (H) til Kiev for å diskutere situasjonen med den ukrainske politiske ledelsen.

– Vi vil også vise vår klare støtte i den kritiske situasjonen landet nå befinner seg i. Situasjonen i Ukraina vil også stå høyt på dagsorden under NATO-toppmøtet neste uke.

Les også:
Europeisk krisemøte om Russland
Porosjenko: Russisk militærinvasjon av Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.