Både Ukrainas president og en rådgiver for Russlands president Vladimir Putin sier nå at Russland har invadert nabolandet.

Det skriver NRK.no torsdag.

Tidligere torsdag opplyste en leder for separatistene at russiske soldater på permisjon har vært involvert i direkte kamper øst i Ukraina.

Ella Poljakova i Vladimir Putins råd for menneskerettigheter sier til nyhetsbyrået Reuters at hun mener dette tyder på en russisk invasjon av landet.

- Når mengder av mennesker under kommando i stridsvogner og tungt bevæpnet krysser grensen til et annet land, betrakter jeg det som en invasjon, sier Poljakova.

Den ukrainske ambassadøren til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) hevder også at Russland er i ferd med å invadere Ukraina.

– Vi har registrert en direkte invasjon gjennomført av russiske militære i de østlige delene av Ukraina, sa ambassadør Ihor Prokoptsjuk torsdag.

Han uttalte seg kort etter at OSSE-landene hadde vært samlet til krisemøte om situasjonen i Ukraina.

Les også:
Porosjenko: Russisk militærinvasjon av Ukraina  
- Bekymringsfull utvikling i Ukraina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.