Lørdag skal EU diskutere hvem som skal overta jobbene som EU-president og utenrikssjef. En talskvinne for polske myndigheter sier at flere av EU-toppene ønsker Polens statsminister Donald Tusk til å ta over presidentvervet etter Herman Van Rompuy.

– EU-ledere prøver stadig hardere å overtale Tusk til å ta over som president. Han vurderer dette nøye, både med tanke på hvilke konsekvenser det vil ha for Polen, samt for landets sikkerhet i lys av hendelsene i Ukraina, sier talskvinne Malgorzata Kidawa-Blonska.

The Guardian har tidligere skrevet at Storbritannias David Cameron er blant dem som støtter Tusks kandidatur. Danmarks statsminister Helle Thorning-Smith er også et av flere navn som tidligere er blitt nevnt som en kandidat til jobben. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.