Oljetankeren med olje fra de kurdiske områdene i Nord-Irak har forsvunnet fra satellittovervåkingen og posisjonen utenfor kysten av USA.

Det skriver Upstream fredag, og viser til Reuters.

Skipet "United Kalavyrta" er lastet med omlag én million fat kurdisk olje, til en verdi av omlag 100 millioner dollar, og har ligget for anker i Mexicogolfen i nær en måned.

Kurdiske selvstyremyndigheter (KRG) har hevdet at Iraks grunnlov gir dem rett å i eksportere olje, og har villet levere oljen i USA. Irakiske myndigheter hevder imidlertid at all salg utenfor landets kontroll er ulovlig.

En amerikansk dommer sa mandag at han ikke hadde rett til å bestemme over «stjålet eiendom til havs», og at det ikke bryter amerikansk lov, hvilket åpner for at oljen kan leveres. Irakiske myndigheter har imidlertid ti dager på komme med ny innsigelser.

Les også:
Bedring som ventet for BW Offshore
Amerikansk olje setter opp farten
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.