Lagarde etterforskes i forbindelse med en korrupsjonssak da hun var Frankrikes finansminister.

IMF-sjefen er siktet for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt utbetaling til forretningsmannen Bernard Tapie i 2008.

Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) uttrykker nå støtte til Lagarde.

Ville avslutte feide

For å få avsluttet en årelang feide mellom den franske staten og Tapie, støttespiller for daværende president Nicolas Sarkozy, fikk Tapie utbetalt 403 millioner euro, tilsvarende 3,2 milliarder kroner. Bak utbetalingen sto Lagarde, daværende finansminister og partifelle med Sarkozy.

Utbetalingen var knyttet til en uenighet mellom forretningsmannen og den delvis statlig eide banken Crédit Lyonnais om salget av treningstøy-konsernet Adidas-gruppen i 1993. Tapie hevdet Crédit Lyonnais svindlet ham ved å med hensikt undervurdere Adidas da han skulle selge det. Han krevde at den franske staten skulle kompensere ham for tapet.

Under en høring i en fransk domstol i fjor avviste Lagarde at hun hadde gjort noe galt, og hun sa at løsningen som ble valgt, var den beste for alle parter for å få avsluttet feiden. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.