Statsminister Matteo Renzi har satt igang en rekke tiltak for å reformere rettsvesenet.

En av Matteo Renzis planer er å få dommere og advokater til å arbeide raskere, og å gi dem betraktelig mindre fri, melder BBC. I tillegg skal blant annet enkle skilsmisser kunne gjennomføres mye raskere enn i dag.

Statsministeren kaller reformene en revolusjon, som skal bryte ned byråkrati og ha en positiv virkning på forretningslivet.

I Italia tar en sivil rettssak i gjennomsnitt åtte år, som følge blant annet av en rekke ankemuligheter.

En bedrift som går til retten for å få tvunget gjennom innholdet i en kontrakt, kan måtte vente så lenge som tre år for en dom. Dobbelt så lenge som i Frankrike, ifølge BBC.

Hemmer økonomisk vekst

Tregheten i rettsvesenet er en av forklaringene på at Italia sliter med å tiltrekke seg utenlandske investeringer, noe landet sårt trenger. Italias økonomi er nå tilbake i resesjon, som defineres som to eller flere påfølgende kvartaler med fall i brutto nasjonalproduktet (BNP). (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.