Krigen i Ukraina er et naturlig hovedtema når EUs stats- og regjeringssjefer samles til toppmøte i Brussel lørdag. Det har vært ventet at EU her åpner for nye sanksjoner mot Russland, selv om flere EU-land er skeptiske.

– Det er klart at vi kommer til å diskutere nye sanksjoner, ettersom situasjonen har forandret seg de siste par dagene. Men vi kommer ikke til å bestemme oss for nye sanksjoner i dag, sa statsminister Alexander Stubb i et intervju med finske YLE lørdag.

Stubb håper nye sanksjoner kan unngås, men dersom Russland fortsetter å destabilisere situasjonen i Øst-Ukraina, mener han det vil være riktig å stramme inn straffetiltakene.

– Noen land ønsker å stramme inn sanksjonene med en gang, mens andre ønsker en mildere tilnærming, sier den finske statsministeren. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.