Den nye styrken skal ledes av Storbritannia og fungere som en fellesoperativ militæravdeling som utplasseres på kort varsel, ifølge avisen. Statsminister David Cameron skal etter planen presentere planene om den nye styrken, som skal omfatte både luft-, bakke- og marinestyrker, under NATO-toppmøtet i Wales neste uke.

De øvrige landene som deltar, er ifølge Financial Times Danmark, Latvia, Estland, Litauen og Nederland. I tillegg skal Canada ha vært interessert i å delta.

Flere tiltak

Siden Russland annekterte Krim-halvøya i mars har NATO-medlemmer gjennomført en rekke midlertidige tiltak for å styrke sikkerheten for østeuropeiske allierte som er bekymret for den russiske maktdemonstrasjonen.

Initiativet med den nye styrken sees på som ett av de kraftigste grepene som hittil er tatt i Ukraina-krisen, selv om koordineringen av gruppen blir en utfordring, skriver Financial Times.

Det er ikke kjent hvor mange soldater Norge skal bidra med. Før helgen sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til VG at Norge sender 190 soldater og stormpanservogner fra Telemark bataljon til Latvia nær grensa til Russland – men at det er et ledd i en øvelse. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.