Det spørsmålet stiller Financial Times onsdag, med henvisning til at EU-diplomater diskuterer tanken om å anbefale omfattende utestengning av Russland fra «høyt profilerte kulturelle, økonomiske og idrettslige begivenheter».

Dette vil ifølge avisen blant annet gjelde Formel 1-billøp, europeiske fotballturneringer og det kommende fotball-VM, som ble tildelt Russland i 2010.

Diplomater sier at en boikott av VM ikke vil være blant de nye sanksjonene som skal avtales innen utgangen av uken.

Under et møte blant EU-ambassadører viste flere land, spesielt Estland og Litauen, stor entusiasme for ideen. Grunnlagsdokumentet for denne ukens møter sier at så snart nye sanksjoner er avtalt, «bør det vurderes en koordinert handling» med hensyn til en sportsboikott.

Det internasjonale fotballforbundet Fifa har allerede gått imot en flytting av fotball-VM i 2018. Kort tid etter nedskytingen av Malaysia Airlines-flight MH17 sa organisasjonen at «boikott av idrettsbegivenheter ikke er den mest effektive måten å løse problemer på».

De anbefalte økonomiske sanksjonene, som skal drøftes av EU-kommisjonen onsdag, før de sendes til medlemslandene for godkjenning innen utgangen av uken, vil utvide de EU-tiltakene som ble vedtatt i juli.

Det viktigste tiltaket er at utelukkelsen av russiske selskaper fra europeiske kapitalmarkeder vil bli utvidet til å omfatte landets forsvar og statlig eide energiselskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.