Marina Silva, miljøverneren som kan bli Brasils neste president, vil gjennomføre kraftige budsjettnedskjæringer og avvikle støtteprogram for valutaen om hun blir valgt, sier en av hennes rådgivere.

Alexandre Rands, en økonom som har bidratt til å utforme hennes økonomiske plan, sier hun kan kutte opp til 250 milliarder kroner i budsjettet som et signal til investorer som er bekymret over underskuddet på statsbudsjettet.

Silva, som rykket opp som kandidaten til Brasils sosialistparti etter at den opprinnelige kandidaten, Eduardo Campos, mistet livet i en flyulykke, ligger helt likt med president Dilma Rousseff til valgets annen omgang, ifølge meningsmålingene.

Mange investorer ser positivt på den markedsvennlige økonomiske politikken Silva lover. Blant annet har hun sagt at hun vil gi sentralbanken full uavhengighet.

Rands sier at Silva som president vil fjerne mye av politikken som har ført til nedgangstider i den tidligere så sterke økonomien.

Blant annet nevner han støtteprogrammet for valutaen real, som gjør den brasilianske valutaen sterk og dermed hindrer eksport.

Rands sier at de ikke vil kutte i budsjettet bare for å kutte, og at de vil bevare viktige sosiale programmer, som Bolsa Familliar for fattige familier. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.