- Jeg ser på Sverigedemokraterna oppslutning som et sykdomstegn som de andre partiene i Sverige bør ta på alvor. Sverige har ikke partier som nyansert og åpent tar debatten om innvandring og integreringspolitikk, noe som kanskje er en av grunnene til at et parti som Sverigedemokraterna får så stor oppslutning. Resultatet kan tyde på at det er tid for selvransakelse, sier Jensen til NTB.

Sverigedemokraterna er Sveriges tredje største parti
00:00
Publisert:
Fredrik Reinfeldts Allianse sikret ikke gjenvalg, og Socialdemokraterna gjorde et historisk sett svakt valg til tross for at Stefan Löfven overtar statsministerstolen. Flere peker derfor på Sverigedemokraterna som en slags valgvinner med sine snaue 13 prosents oppslutning - et parti som Socialdemokraterna og andre har avvist å samarbeide med.

Jensen understreker at Frp har lite til felles med Sverigedemokraterna, og at hun ikke vil legge seg opp i hvordan svenskene organiserer politikken fremover.

- Det er for tidlig å si hva svenskene har i vente, men jeg vil tro Löfven vil ta seg god tid med regjeringsdannelsen. Uansett ser jeg frem til et godt samarbeid, sier Frp-lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.