Én av eierne bakden amerikanske restaurantkjeden Oliver Garden - hedgefondet Starboard Value - har publisert en massiv presentasjon som peker på alt restaurantkjeden angivelig gjør galt, skriver Business Insider. Rapporten går nå sin seiergang på Wall Street, og omtales som tidenes presentasjon av sitt slag. For hedgefondet har gått riktig så grundig til verks.:

SLAKT: På side 167 i powerpoint-presentasjonen får restaurantkjeden gjennomgå på denne måten.
SLAKT: På side 167 i powerpoint-presentasjonen får restaurantkjeden gjennomgå på denne måten. (Foto: Starboard Value)
Over hele 294 «slides» foreslås det en rekke tiltak - mange av dem knyttet til den daglige restaurantdriften. I praksis plukker
FANT MANGLER: Pastavann uten salt er en uting, mener hedgefondet Starboard Value, på side 164.
FANT MANGLER: Pastavann uten salt er en uting, mener hedgefondet Starboard Value, på side 164.
hedgefondet i fra hverandre hele restaurantkonseptet - fra matlaging til servering. Selv sugerørene får gjennomgå.

Hedgefondet mener for eksempel at Oliver Garden kan spare opp til fem millioner dollar, tilsvarende over 30 millioner kroner, på å endre praksisen med at kundene i dag får en ubregrenset mengde salat og brød. Videre kritiseres restaurantkjeden for hvordan maten tilberederes og utformingen av kjedens «take away»-bokser.

På side 164 i presentasjonen siteres også «The Frankies Spuntino Cookbook» som understreker viktigheten av å ha salt i pastavannet. Det har kjeden - som serverer italiensk mat - sluttet med, angivelig for å spare grytene sine.

Sugerørene er lange og går ifølge hedgefondet langt utover bransjestandard, noe fondet mener koster unødvendig mye penger.

Starboard sitter på omlag 8,8 prosent Oliver Garden-eieren Darden Restaurants, ifølge Business Insider. Hedgefondet hevder at Darden alt i alt kan øke driftsinntektene med 326 millioner dollar, tilsvarende over to milliarder kroner, på at Oliver Garden tar rådene deres til følge.

Olive Garden kom torsdag med sitt motsvar på 24 sider til rapporten. Restaurantkjeden forsvarer praksisen med å dele ut ubegrenset salat og brød med at dette symboliserer italiensk generøsitet.  Restuaranten er i ferd med å innføre en ny meny, samt å gjennomføre en rekke tiltak for å bedre driften.
 

Les også:
- Jeg har vel ikke noen historikk for å lansere ting jeg ikke tjener penger på
Rømmer fra høye Oslo-priser
Iphone 6 til Norge i september (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.