Meningsmålingsbyrået Ipsos beskriver oppslutningen om Sosialistpartiets president som katastrofal.

Det kan se ut som om Hollande drar den tidligere så populære statsministeren Manuel Valls med seg ned i gjørma, for i målingen får Valls bare tillit fra 30 prosent av de spurte.

Mer enn åtte av ti franske velgere, eller 83 prosent, sier de er misfornøyd med Hollande, mens 63 prosent sier det samme om Valls i målingen Ipsos har gjort for Le Point.

En stridslysten Valls langet tidligere mandag ut mot kritikerne og slo fast at han kommer til å fullføre perioden sin som statsminister etter at franske medier varslet at «det går til helvete» for ham.

Valls skal tirsdag presentere regjeringens arbeidsprogram i nasjonalforsamlingen og legge det fram for et tillitsvotum. Eksperter sier det er usannsynlig at regjeringen taper avstemningen, noe som kunne ha banet vei for nyvalg.

Regjeringskrisen i august kom som følge av et opprør på venstresiden i Sosialistpartiet om landets økonomiske politikk. Hele regjeringen måtte gå av, og Valls fikk danne en ny regjering hvor de tidligere kritikerne var rensket ut.

Les også:
Så mye sparer du på å pendle
- Ja, det blir nesten helt sikkert en finanskrise til
- Jeg har vel ikke noen historikk for å lansere ting jeg ikke tjener penger på (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.