To dager før folkeavstemningen om skotsk uavhengighet, går statsminister David Cameron fra det konservative partiet, visestatsminister Nick Clegg fra Liberaldemokratene og Labour-leder Ed Miliband ut i et felles brev i den skotske avisen The Daily Record med bønn om å la Skottland bli værende i unionen.

På førstesiden av avisen har de tre undertegnet et løfte om å bevilge mer statlige midler til Skottland slik at skottene skal få mer rådighet over blant annet helsesystemet og andre velferdsordninger.

– Folk ønsker forandring, skriver de tre partilederne i brevet.

– Å stemme nei vil føre til raskere, tryggere og bedre forandring enn en løsrivelse, skriver de videre.

Skottlands førsteminister og leder for ja-bevegelsen, Alex Salmond, sier løftet fra Cameron, Miliband og Clegg ikke er noe annet enn et desperat framstøt uten reelt innhold.

– Det er ikke nok til å overtale skottene til å avstå fra muligheten til å bestemme over sin egen framtid, sier han.

Folkeavstemningen i Skottland holdes på torsdag, og de siste meningsmålingene tyder på et jevnt løp, men med et lite forsprang for nei-siden.

Les også: Cameron: – Stemmer dere ja, skilles vi for alltid
Betaler flyvertinner 640.000 for å slutte

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.