Soldatene vil i så tilfelle fungere som rådgivere for irakiske soldater idet de angriper spesifikke IS-mål, framholdt Dempsey under en høring i Senatets forsvarskomité tirsdag.

– For å være klar, hvis vi når et punkt der jeg tror at våre rådgivere bør følge irakiske soldater i angrep mot spesifikke ISIL-mål, vil jeg anbefale det til presidenten, sa Dempsey.

– Han har bedt meg komme tilbake fra sak til sak, fortsatte han.

– Ikke enda

Han føyde til at soldatene først og fremst vil ha en rådgiverfunksjon under kampene, og at han ikke ser at det er nødvendig «akkurat nå».

Men hvis omstendighetene endrer seg, og hvis det skal gjennomføres en spesielt kompleks operasjon, som for eksempel en gjenerobring av storbyen Mosul, så kan amerikanske militærrådgivere komme til å dra til fronten sammen med irakiske soldater.

President Barack Obama har gjentatte ganger sagt at det er uaktuelt å sette inn amerikanske bakkestyrker i Irak, men samtidig antar eksperter at USA vil bruke spesialsoldater i særskilte operasjoner, blant annet til rekognosering i forkant av angrep.

– Langvarig

Under den samme høringen sa forsvarsminister Chuck Hagel at de planlagte luftangrepene vil ramme «ekstremistenes tilfluktssteder, kommandosentre og logistiske nettverk».

Han framholdt at det ikke er snakk om et massivt antall angrep i en kort periode, men en langvarig og vedvarende kamp mot IS. Hagel begrunner valg av strategi med måten IS er organisert på.

Les også:
- Flybransjen er crazy
- Verdensøkonomien balanserer i dag på en nokså skarp knivsegg
Her vokser boligprisene raskest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.