– Et slikt trekk kan bare øke spenningen og vil bidra til å undergrave våpenhvilen enda mer, i tillegg til sikkerheten i regionen som russiske handlinger allerede har svekket, sier talskvinne Oana Lungescu i forsvarsalliansen tirsdag.

Uttalelsen fra NATO kommer bare timer etter at den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu uttalte at Russland blir nødt til å sende flere soldater til den annekterte Krim-halvøya på grunn av krisen i Ukraina.

– Utplassering av egnede og selvgående styrker på Krim er en av våre viktigste prioriteringer, sier Sjoigu ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass.

– Situasjonen i Ukraina har eskalert kraftig, og nærværet av utenlandske militære styrker har økt rett i nærheten av våre grenser, legger han til.

Tidligere tirsdag vedtok den ukrainske nasjonalforsamlingen å gi økt selvstyre til opprørskontrollerte områder i Øst-Ukraina.

Les også:
- Flybransjen er crazy
- Verdensøkonomien balanserer i dag på en nokså skarp knivsegg
Her vokser boligprisene raskest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.