Likevel viser tallene fra Census Bureau at gjennomsnittsinntekten lå på stedet hvil i 2013 når inflasjonen regnes med. Inntekten er dessuten 8 prosent lavere enn i 2007, da USAs økonomi ble rammet av resesjon.

Rapporten gir et blandet bilde av situasjonen noen uker før det er valg på nye kongressrepresentanter.

På den ene siden har inntekten til en gjennomsnittlig husholdning falt siden president Barack Obama overtok makten. På den andre siden er fattigdomsraten redusert med et halvt prosentpoeng, til 14,5 prosent, og det er et godt tegn for Obama og Demokratene.

Årsaken til nedgangen synes å være at færre mennesker er deltidsansatt ettersom undersøkelsen viser at ytterligere 2,8 millioner amerikanere er blitt ansatt i heltidsstillinger i året som har gått.

Les også:
- Flybransjen er crazy
- Verdensøkonomien balanserer i dag på en nokså skarp knivsegg
Her vokser boligprisene raskest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.